Krijg je vloerkleed splinternieuw met deze 3 simpele stappen

Krijg je vloerkleed splinternieuw met deze 3 simpele stappen

Een vloerkleed bepaalt natuurlijk het grootste deel van je interieur. Dan wil je natuurlijk wel dat deze schoon is. Je kunt natuurlijk een bedrijf inhuren die je vloerkleed reinigt, maar het kan ook vrij simpel met de volgende drie stappen waarvan je de benodigdheden misschien al wel in je keukenkastje hebt liggen. Zo kan jouw Volero vloerkleed weer heel wat verduren en hoef je niet meer bang te zijn voor het knoeien tijdens een gezellig diner of huisdieren die hun weg vinden naar een zacht rustplekje. Lees snel verder en neem deze kennis mee, want de lenteschoonmaak komt er weer aan.

De alleskunner baking soda

Baking soda is het potje dat iedereen in zijn of haar keukenkastje zou moeten hebben staan. Baking soda, ook wel bekend als natriumbicarbonaat, is een veelzijdig ingrediënt dat niet alleen in je favoriete taart wordt gebruikt, maar ook erg handig is tijdens de schoonmaak. En naast het verwijderen van vlekken, neutraliseert het ook ongewenste geuren. Vraag je je af hoe je baking soda gebruikt om je vloerkleed te reinigen? Het is super simpel. Als eerst strooi je het poeder over jouw vloerkleed. Je zou het ook een beetje vochtig kunnen sprayen of je zou een pasta kunnen maken van baking soda en water en deze op hardnekkige vlekken aanbrengen. Vervolgens laat je de baking soda een nacht zitten, zodat het kan absorberen. De volgende dag kun je het vloerkleed stofzuigen. Zo worden vieze deeltjes en vervelende geuren opgezogen.

Groene zeep voor delicate vloerkleden

Heb je een wat fijngevoeliger tapijt die wat sneller beschadigt? Kies dan voor groene zeep om je vloerkleed mee schoon te krijgen. Groene zeep is een natuurlijk schoonmaakmiddel dat gemaakt is van plantaardige oliën. Omdat dit geen poeder is zoals baking soda, kun je een kleine hoeveelheid groene zeep met lauw water mixen om jouw thuis gemaakte reinigingsoplossing te creëren. Vervolgens dep je deze mix op de vlekken met een schone en vochtige doek om het het vuil los te krijgen. Daarna kun je het vloerkleed gewoon laten opdrogen voordat je er weer op loopt. Ga er eventueel nog even overheen met de stofzuiger en klaar is Kees.

Regelmatig onderhoud

Mochten bovengenoemde methoden toch niet goed werken, is het geen verkeerd idee om te kiezen voor een professionele reiniging. Eens in de zoveel tijd heeft elk vloerkleed behoefte aan een professionele schoonmaak. Hierdoor wordt diepgaand vuil verwijderd en vezels een nieuw leven ingeblazen. Mocht je twijfelen wat een goede prijs is voor deze verzorging, hou dan rekening met een gemiddelde prijs van 6 tot 24 euro per vierkante meter. Voor het schoonmaken van natuurlijke materialen zijn de prijzen meestal van 12 tot 24 euro per vierkante meter en bij synthetische tapijten ligt dit meestal tussen de 6 en 12 euro. Voor een keer boodschappen heb je dus al je vloerkleed opgeknapt. Investeer af en toe in deze grondige behandeling zodat je kunt genieten van een frisse basis van je interieur.

Reacties zijn gesloten.