Kun je zomaar een lichtstraat laten installeren?

Kun je zomaar een lichtstraat laten installeren?

Bij het uitbreiden en verbeteren van je huis denk je waarschijnlijk aan zaken als het renoveren van de keuken, het vernieuwen van de badkamer, of het toevoegen van een uitbreiding. Maar heb je ooit overwogen om een lichtstraat met zonwering van Luvifem te laten installeren? Een lichtstraat is een prachtige toevoeging aan je huis die zorgt voor natuurlijk licht en een gevoel van ruimte. Maar kun je zomaar een lichtstraat laten installeren? Laten we daar eens naar kijken.

Wat is een lichtstraat?

Een lichtstraat is net als een speciaal venster dat op het dak van een gebouw wordt geplaatst. Maar het is niet zomaar een venster, het bestaat uit een rij van meerdere glazen stukken. Weet je waarom? Het doel van zo’n lichtstraat is om het zonlicht van buiten naar binnen te laten schijnen, zodat donkere plekken in een gebouw mooi verlicht worden. Dit kan echt wonderen doen voor hoe een ruimte eruitziet en aanvoelt. Het zorgt voor een hele nieuwe sfeer en uitstraling.

Vereisten voor het installeren van een lichtstraat

Als je een lichtstraat wilt installeren, moet je een paar dingen in gedachten houden. Eerst moet je nagaan of je toestemming nodig hebt van de gemeente, omdat sommige regels dat vereisen. Dan is het belangrijk om te checken of je dak stevig genoeg is voor de lichtstraat. Er zijn verschillende soorten lichtstraten om uit te kiezen, dus je kunt er eentje kiezen die past bij hoe je huis eruitziet en wat je mooi vindt. Het is slim om een vakman te vragen om de lichtstraat te installeren, want die weet hoe dat goed moet gebeuren zodat er geen lekkages komen.

Denk ook aan zonwering!

Het is ook handig om na te denken over manieren om de zon te regelen in je lichtstraat. Hoewel het geweldig is om natuurlijk licht binnen te laten, kan de zon soms te fel schijnen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan lichtstraatzonwering, zoals rolgordijnen of jaloezieën. Met deze zonwering kun je zelf bepalen hoeveel zonlicht er binnenkomt en voorkomen dat het te warm wordt in de zomer. Zo zorg je ervoor dat het altijd prettig is onder je lichtstraat, het hele jaar door.

Reacties zijn gesloten.