Nieuwe vloer? Waar kun je uit kiezen?  

Nieuwe vloer? Waar kun je uit kiezen?  

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer en weet je nog niet zo goed welke vloer je moet kiezen? De ene vloer heeft weer andere voordelen en nadelen dan de ander. Je kunt tegenwoordig uit ontzettend veel vloeren kiezen. In deze blog zetten we de verschillende vloeren op een rijtje en benoemen we de voor- en nadelen 

Laminaat 

Een van de populairste vloeren is natuurlijk de laminaatvloer. Deze vloer bestaat uit vier lagen waarbij de bovenste laag bepaald hoe de vloer eruitziet. De vloer is gemakkelijk schoon te houden en goed te combineren met vloerverwarming. Het nadeel is dat de vloer gemakkelijk beschadigt en dat na verloop van tijd de vloer volledig vervangen moet worden. 

Houten vloer 

Een echte houten vloer geeft een prachtige look aan elke ruimte. Elke plank is uniek doordat het hout van een eikenboom is gemaakt. Het nadeel is dat de vloer in verhouding behoorlijk duur is. Ook gaat de vloer niet goed samen met water en vloerverwarming. Ook kan het hout gaat krimpen en uitzetten door temperatuurverschillen.  

Tegels  

Een andere bekende vorm van een vloer zijn tegels. Deze zijn te verkrijgen in verschillende soorten en maten. Meestal worden tegels vaak in de badkamer en keuken, maar het is ook geschikt voor de rest van het huis. Ook te tegels zijn ideaal in combinatie met vloerverwarming. Na verloop van tijd kan het zijn dat de tegels wat minder goed schoon te maken zijn en ze gaan meestal minder lang mee dan andere vloeren.  

PVC  

Een andere populaire optie is een PVC vloer. Deze vloer bestaat uit verschillende lagen en is gemaakt van kunststof. Hierdoor is de vloer gemakkelijk in onderhoud. PVC vloeren en laminaat zijn tegenwoordig haast niet te onderscheiden.  

Betonvloer 

Wil je de trendy industriële look in je huis? Ga dan voor een betonvloer. Ook zijn er tegels te krijgen met een beton look.  

Waar kun je een nieuwe vloer kopen? 

Wellicht vraag je je na het lezen van deze blog af waar je deze vloeren kunt kopen. Weet je niet of er bij je in de buurt een winkel is voor vloeren? Dan kun je het beste via google zoeken naar een vloerenwinkel. Woon je in Groningen? Dan zoek je op vloeren Groningen of specifieker naar bijvoorbeeld pvc vloeren Groningen. Op deze manier vind je gemakkelijke en snel een winkel waar je een leuke vloer kunt kopen. 

Reacties zijn gesloten.