Wat is hydroseeding?

Wat is hydroseeding?

Hydroseeding is een manier van het zaaien van gras of bloemen. Doormiddel van hydro seeding kan je een oppervlakte beplanten die in meeste gevallen moeilijk te beplanten zijn. Hydro seeding is een methode waarin de zaden, water, meststof, een draagstof en eventuele andere extra toevoegingen gemengd worden. De toevoegingen en meststoffen worden gebruikt om de grond te voorzien van de juiste voeding zodat het plantje een goede start heeft.

Voordelen van het hydraulisch inzaaien

De voordelen van het bespuiten van een oppervlakte met dit mengsel zijn dat het een mooie egale basis geeft waardoor je beplanting mooi gelijkmatig zal gaan groeien. Het aanbrengen van hydro seeding is een kosten efficiënte manier van zaaien omdat het ook tijd besparend is. Niet alleen gaat het aanbrengen sneller maar je zal ook een sneller resultaat hebben door de verschillende stoffen die in het mengsel van de hydro seeding zitten. Hier worden soms ook kiemversnellers aan toe gevoegd om zo het proces een extra boost te geven en jij snel van je nieuw beplante stuk kan genieten.

Waarom kiezen voor deze manier van inzaaien?

Één belangrijke reden waarom iemand voor hydroseeding zal kiezen is omdat zijn of haar bodem last heeft van erosie. Erosie is een schurende werking van water, wind en ijs op het aardoppervlak. Hierdoor word natuurlijk materiaal afgebroken en zal resulteren in een bodem die niet voedingsrijk is. Het is te verhelpen door er planten en gewassen op te laten staan maar wanneer een bodem eenmaal last heeft gehad van erosie kan het lastig zijn om deze weer terug te brengen naar een mooi beplant gebied.

Wanneer je besluit om hydraulisch zaaien toe te passen dan is het raadzaam om een erosie werende mat toe te voegen in het proces. Cocoflex hydroseeding is op de markt gekomen door speciaal ontwikkeld te zijn voor een bodem die last heeft van erosie. En onderscheidt zich door een goed werkende oplossing te bieden tegen erosie op een diervriendelijke manier. De bodem is 2 jaar voorzien van de laag en hierdoor is de bescherming tegen erosie een langdurige oplossing.

Voordelen van cocoflex anti-erosie matten.

Wat het voordeel is van Cocoflex  ten opzichte van ‘gewone’ erosie werende matten is dat de reguliere matten water onder de mat door laten stromen. Dit zal kunnen leiden tot het uitspoelen van de zaden onder de mat maar de Cocoflex matten hebben juist direct contact met de grond waardoor zo het uitspoelen van de zaden er onder vermeden wordt. De kans dat jou mengsel dan ook mooi in positie blijft is dus een stuk groter en op die manier word een mooie grasveld of bloemenbed gerealiseerd.
Tevens is de kans op uitdroging en uitspoeling door de anti erosie mat tot een minimum beperkt.
Omdat reguliere matten erg gevaarlijk kunnen zijn voor dieren zoals vogels, kleine zoogdieren of reptielen was het voor de cocoflex matten erg belangrijk dat dit niet het geval is. De cocoflex matten zorgen ervoor dat het milieu en de omgeving geen schade oplopen van de aanwezigheid van de matten en op die manier sterven er dus geen dieren door de matten.

Reacties zijn gesloten.