Groene aanslag verwijderen van tegels

Groene aanslag verwijderen van tegels

Niet iedereen heeft er last van maar voor sommige mensen is het een doorn in het oog. Een groene aanslag op je tegels is helaas niet iets wat je makkelijk kan voorkomen omdat dit te maken heeft met de weersomstandigheden. Groene aanslag zijn mossen en algen die zich vestigen op je tegels, deze vestigen zich voornamelijk op plekken waar weinig zonlicht komt. Vaak ontstaat de aanslag in de herfst en wintermaanden omdat de dagen dan natter en donkerder zijn.

Groene aanslag verwijderen met hoge druk

Met de hogedruk spuit is het eenvoudig om de groene aanslag te verwijderen. De hoge druk maak in korte tijd de tegels weer helemaal schoon alleen zorgt deze misschien voor een goed resultaat op korte termijn maar op lange termijn zal je hierdoor wel hinder ondervinden. Door het schoonmaken met een hogedruk zal je namelijk op lange termijn je tegel poreus en kwetsbaar maken waardoor de groene aanslag nog sneller terug komt en zich ook beter kan hechten.

Voorkomen door tuinverbetering

Het kan ook zo zijn dat jou tuin gewoon even goed gesnoeid moet worden zodat er meer licht kan komen. Sommige planten en bosjes kunnen namelijk zo dicht groeien dat er geen zonlicht meer op de tegels kan komen. Snoei deze planten lekker kort en je zal zien dat de aanslag niet meer zo snel ontstaat. Ook afwatering van het terras en de tuin is essentieel in het voorkomen van deze lelijke aanslag. Een terras waar altijd water op blijft liggen is namelijk ideaal voor de mossen en algen om te groeien.

Middeltjes tegen een groene aanslag

Er bestaan ook middeltjes tegen een groene aanslag, deze kan je met een schrob bezem in bezemen en daarna met de tuinslang weg spoelen. Deze middeltjes zijn niet altijd geschikt voor iedere tegel dus het is wel van belang dat je goed kijkt naar welk middel je wil gaan gebruiken.

Reacties zijn gesloten.