Gietvloer een duurzame optie

Gietvloer een duurzame optie

Een nieuwe vloer koopt men meestal voor namelijk bij een nieuwe woning, maar gebeurt het steeds vaker dat mensen ook hun huidige woning onder handen nemen en er een nieuwe vloer in leggen of laten leggen. Hierbij is het heel verschillend wat men als vloerbedekking gebruikt. Was het vroeger nog voornamelijk tapijt en parket, tegenwoordig is laminaat juist weer erg in trek. Al is er nu een verschuiving te zien naar gietvloeren. Dit vooral bij koopwoningen waar mensen steeds vaker voor een duurzame vloer kiezen welke lang mee gaat.

Laminaat ook nog populair

Ondanks dat een gietvloer de laatste jaren in populariteit aan het winnen is, blijkt laminaat toch nog de meest populaire vloerbedekking in Nederland. Dit is natuurlijk niet voor niets, er zijn namelijk tegenwoordig vele verschillende soorten laminaat op de markt gekomen. Waarbij er zelfs laminaat is voor uitstekende kwaliteit welke haast niet van het echt te onderscheiden is. Zo lijkt het net of je een echte volle houten vloer hebt, of juist een vloer van natuursteen. Dit soort laminaat is echter behoorlijk prijzig in aanschaf. Al is de prijs wel te verantwoorden voor de kwaliteit die je krijgt. Echter hierdoor komen de prijzen steeds dichter in de buurt van een gietvloer.

Vele mogelijkheden met een gietvloer

Met kwaliteitslaminaat haal je dus echt iets moois in huis, maar betaal je er ook behoorlijk wat voor. Hierdoor is de overweging om juist voor een gietvloer te gaan wellicht gemakkelijker dan gedacht. Gietvloeren zijn namelijk ook prachtige vloeren, echter hebben ze nog een voordeel, namelijk dat ze enorm duurzaam zijn. Ze gaan namelijk jarenlang mee, waardoor de hogere aanschafprijs door de jaren heen gemakkelijk terugverdient wordt. Ook al zul je de woning in de tussentijd verkopen, dan haal je toch nog waarde uit de gietvloer omdat je woning meer waarde heeft. Dit zijn dan ook redenen waarom steeds meer mensen voor een kwaliteitsgietvloer gaan in plaats van laminaat.

Reacties zijn gesloten.