Je huis zelf verbouwen

Je huis zelf verbouwen

Je huis verbouwen kan ontzettend veel geld kosten, vaak komt dit doordat de materialen uiteraard al behoorlijk wat kosten maar ook het uurloon van de bouwvakkers kunnen erg aantikken. De prijzen wat een bouwvakker per uur kan vragen kunnen verschillen maar het is en blijft een flinke uitgave. Gelukkig kan je tegenwoordig veel zelf als je maar een klein beetje handig bent want dankzij vele online filmpjes en uitleggen kan je jezelf bijna omscholen tot bouwvakker!

Waar moet je dan op letten als je zelf besluit je huis te verbouwen? Allereerst is het wel van belang dat je je realiseert dat je niet alles zelf kan doen. Er zijn gewoon dingen die erg gevaarlijk kunnen zijn wanneer je onkundig ermee bezig gaat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanleggen van gas, de meterkast aanpakken of andere hoogspanning werkzaamheden. Het is dus zeker raadzaam om zelf voornamelijk de optische werkzaamheden uit te voeren en de ‘gevaarlijke’ klussen uit te besteden want aan het eind van de rit heb je er niets aan als je in het ziekenhuis beland of erger.

Dan komt het begin van de optische klus, hierbij kun je denken aan tegelen, wandjes zetten, deuren vervangen etc. Zorg hierbij dat je jezelf goed hebt ingelezen. Ga niet onbezonnen te werk want wanneer je het niet goed doet zal dit erg vervelend zijn. Kijk filmpjes en schrijf mee zodat je even terug kan vallen op je klad papiertje wanneer je het niet meer weet. Als je je goed in hebt gelezen is het handig om de materialen te kopen die nodig zijn, ook hierbij is het weer raadzaam om geen lijkt op producten te kopen maar echt het daadwerkelijke product dat je nodig bent.

Reacties zijn gesloten.